•  

Nicole

Houden van... begint bij jezelf

Mijn naam is Nicole en ik woon met veel plezier in Rosmalen. Ik ben geboren in 1978 te ‘s-Hertogenbosch en heb 2 fijne jongens op de wereld gezet.
Mijn hele leven ben ik eigenlijk al een dikkerdje geweest en ik kan niet zeggen dat ik me daar ooit echt gezellig bij gevoeld heb. Voor mijn gevoel wordt het op die manier altijd weggewuifd “gezellige dikkerd”….


Mede door mijn ongezonde levensstijl kampte ik al heel jong met allerlei klachten; eczeem, hoge bloeddruk, algehele vermoeidheid, hoofdpijnen. Toen ook mijn oudste zoon overgewicht begon te krijgen ben ik me gaan verdiepen in voeding. Het is een proces geweest van jaren en steeds kwam ik een stapje verder. Ik leerde dat een gezond voedingspatroon bijdraagt aan een totale verbetering. De behoefte om mensen met een (chronische) ziekte te begeleiden komt ook voort uit eigen ervaring, ik weet als geen ander wat gezonde voeding met je kan doen.

Mijn biochemische achtergrond heeft me goed geholpen met het doorlopen van de opleiding tot gewichtsconsulente. Na dit traject merk ik dat ik de behoefte heb om meer te leren over het gedrag van mensen, zodat ik ook anderen beter kan begeleiden. Hierom ben ik begonnen aan de HBO opleiding tot Psychosociaal Counselor. De opleiding is een geaccrediteerde SNRO HBO opleiding en voldoet aan de PLATO eindtermen met betrekking tot de psychosociale basiskennis.

Voeding & Psyche, een mooie combinatie als je het mij vraagt!

Naast mijn administratieve werk en het ondersteunen van startende ondernemers www.geregeldenzo.nl, heb ik ook altijd een voorliefde gehad voor mensen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik jarenlang -als zelfstandige- werkzaam ben geweest binnen de zorg, bij een instelling en bij particulieren. Ik heb genoeg ervaring om te weten wat er binnen dit wereldje zo vaak misgaat en hoe dit opgelost kan worden. Via GoRosmalen zijn ook derde partijen in te zetten. Zo geef je het geregel uit handen en waarborgt GoRosmalen de kwaliteit.

 


"De psychosociaal counselor begeleidt mensen in veranderingsprocessen om een antwoord te vinden op de eisen die de buitenwereld stelt. De werkwijze die de psychosociaal counselor hanteert is van humanistische aard. Hij vertrouwt op de veerkracht die van nature in mensen ligt opgeslagen, maar tijdelijk niet beschikbaar lijkt."

Reageren is niet mogelijk